مقالات

خطرات سکته چشمی

تاریخ انتشار : | دسته بندی : مقالات
3837 بازدید

خطرات سکته چشمی

خطرات سکته چشمی

خطرات سکته چشمی بسیار زیان آور می‌باشد به طوری که باعث بسته شدن شریان شبکیه که وظیفه خون‌رسانی به شبکیه را دارد خواهد شد. بهتر است بدانید که شبکیه یک لایه نازک است که کار آن محافظت از سطح داخلی پشت چشم می‌باشد. همچنین شبکیه باعث ارسال سیگنال به مغز می‌شود که در نهایت باعث درک و پردازش آنچه که می‌بینید خواهد شد.

زمانیکه رگ‌های شبکیه بسته شوند نشت مایع و به دنبال آن متورم شدن چشم را در پی خواهد داشت که در نهایت باعث اختلال در بینایی می‌شود. زیرا رگ‌های خونی وظیفه ارسال مواد مغذی و اکسیژن را بر عهده دارند. از دیگر خطرات سکته چشمی می‌توان به مسدود شدن ورید مرکزی شبکیه اشاره کرد. همچنین در صورتیکه خون‌رسانی به عصب بینایی در اثر مشکلاتی از قبیل دیابت و فشار خون اختلال پیدا کند باعث صدمه به عصب می‌شود و باعث اختلال در بینایی فرد خواهد شد.  

درمان قطعی سکته چشمی بر اساس میزان صدمه و آسیب وارده به چشم می‌باشد. از درمان‌های سکته چشمی می‌توان به مواردی از قبیل ماساژ چشم، تزریق کورتیکواستروئیدها، مصرف داروهای ضد لخته، جلوگیری از عواملی که باعث ایجاد لخته خون می‌شوند و لیزر درمانی اشاره کرد.

درصورتیکه در اثر سکته چشمی سرخرگ بسته شود یا خون به عصب بینایی نرسد می‌توان گفت هیچ درمان قطعی سکته چشمی وجود نخواهد داشت، که از جدی‌ترین خطرات سکته چشمی به شمار می‌آید. اما اگر سیاهرگ بسته شود با تزریق آمپول‌های مخصوصی به چشم  ورم شبکیه چشم را کاهش داده و تا حد ممکن بینایی بیمار را بر می‌گردانند.

 در اکثر بیماران  بعد از کاهش تورم دید مرکزی بهتر می‌شود اما  بهبودی در دید محیطی ایجاد نخواهد شد. با اینکه معمولا درمان قطعی برای سکته چشمی وجود ندارد اما اخیرا متخصصان علوم اعصاب موفق به کشف پروتئینی شده‌اند که باعث رشد مجدد رشته‌های عصبی آسیب دیده می‌شود.

علت ایجاد سکته چشمی

علت ایجاد سکته چشمی

سکته چشم بر اثر چیست؟ سکته چشمی بر اثر مسدود شدن جریان خون که باعث صدمه به شبکیه می‌شود رخ می‌دهد. همچنین می‌توان گفت این بیماری بر اثر باریک شدن رگ‌های خونی یا لخته خونی اتفاق می‌افتد. معمولا علت سکته چشمی واضح و مشخص نیست اما برخی بیماری‌ها از جمله دیابت و فشار خون بالا می‌توانند سبب سکته چشمی شوند.

می‌توان گفت بارزترین علایم سکته چشمی این است که در یک چشم رخ می‌دهد. علایم سکته چشمی عبارتند از: ایجاد لکه‌های خاکستری کوچک به صورت شناور در زمینه دید، احساس درد یا فشار اما معمولا سکته چشمی بدون درد می‌باشد، تاری دید و از دست دادن کامل بینایی که مهم‌ترین خطرات سکته چشمی است و به صورت ناگهانی یا به مرور زمان اتفاق می‌افتد.

برچسب ها:

رزرو نوبت :‌

جهت رزرو نوبت از دکتر محمد باقر رجبی با شماره زیر تماس بگیرید یا از گزینه نوبت دهی آنلاین اقدام کنید!
021-88201656 retinclinic
تهران ، میدان ونک ، ابتدای بزرگراه حقانی ، نرسیده به گاندی جنوبی ، پلاک ۷۲ ، ساختمان پزشکان ۷۲ ونک ، طبقه چهارم ، واحد ۴۰۲