قطره اشک مصنوعی
قطره اشک مصنوعی یکی از رایج ترین قطره های چشمی است که در مواقعی که تولید مایع اشک توسط غدد ترشح کننده اشک کاهش یابد برای جلوگیری از ایجاد خشکی بر روی قرنیه چشم مورد استفاده قرار میگیرد. این اقدام میتواند مانع از تحریک قرنیه به سبب خشکی شود.
عوامل متعددی نظیر در معرض اشعه بودن و یا عدم عملکرد مناسب غدد اشکی میتواند باعث بروز خشکی سطح قرنیه شود که در صورت عدم توجه، موجبات کاهش قدرت بینایی را فراهم خواهد نمود.
علائمی که کاربرد قطره اشک مصنوعی را الزامی مینماید:
بروز علائمی نظیرخشکی چشم ، ایجاد خارش مداوم در داخل چشم، احساس وجود جسم خارجی در داخل چشم بصورت مداوم، تولید ترشحات عمدتا چسبناک در اطراف چشم، حساس شدن چشم در برابر ورزش باد و دود و ایجاد خستگی مفرط در چشم میتواند از نکاتی باشد که ضرورت استفاده از اشک مصنوعی را به بیماران گوشزد مینماید.
شیوه کاربرد قطره اشک مصنوعی
برای ممانعت از ورود میکروب به داخل چشم ضروری است بیمار ابتدا دست های خود را با مواد شوینده کاملا شستشو دهد. برای افزایش ماندگاری قطره اشک بهتر است چشمها چند ثانیه بسته شوند و فشار ملایمی به گوشه های داخلی چشم وارد شود. اینکار با مسدود کردن منافذ خروجی اشک سبب میشود، قطره اشک مصنوعی مدت زمان بیشتری در چشم باقی بماند. از این طریق میتوان اثرگذاری آنرا نیز افزایش داد.
باید توجه داشت که هر چشم گنجایش قرارگیری صرفا یک قطره را دارد و افزودن بیش از این مقدار، کار بیهودهای تلقی شده و سبب خروج قطره اشک قبلی خواهد شد.
بهترین قطره اشک مصنوعی
اشک در چشم انسان بعنوان عاملی برای ضدعفونی چشم، روان کردن حرکت چشم و جلوگیری از خشک شدن سطح قرینه کاربرد دارد. همچنین اشک میتواند عاملی برای کاهش استرس و نیز خروج مواد خارجی از چشم مورد استفاده قرار گیرد.
مقداری اشک بصورت پایه که حاوی آب، چربی، گلوکز، آنتیاکسیدان، ویتامین و برخی مواد دیگر میباشد. در چشم وجود دارد. اشک میتواند به واسطه عوامل تاثیر گذاری نظیر بو بطور اتوماتیک ترشح شود و یا اینکه برخی عوامل احساسی میتواند در تولید آن موثر واقع گردد.
غدد اشکی بصورت نرمال توانایی تولید حدود دو قاشق غذاخوری اشک را دارند. چنانچه میزان این تولید کاهش یابد استفاده از قطره اشک ضروری میگردد. گرچه قطره اشک تمامی خصوصیات و مواد اشک طبیعی را ندارد ولی میتواند تا حدود زیادی از رسیدن آسیب به چشم در صورت بروز خشکی جلوگیری نماید.
بهترین قطره اشک مصنوعی؛ قطعا قطره اشکی خواهد بود که تطابق بیشتری با اشک طبیعی داشته باشد. این تناسب باید با لایههای اشک یعنی لایه موکوس، لایه آبی، لایه چربی و غدد اشکی سازگاری کامل داشته باشد. با توجه به مصرفی بودن این محصول شرکتهای بسیاری اقدام به تولید قطره اشک مصنوعی نمودهاند. بنابراین باید تحت نظر پزشک و با توجه به کارآیی قطره اشک مصنوعی نسبت به انتخاب و مصرف آن اقدام نمود.
در افرادی که به علت خشکی چشم نیاز به استفاده طولانی از این قطره ها دارند باید از قطره های بدون مواد نگه دارنده (که به علت احتمال آلوده شدن با میکروبها به صورت یک بار مصرف هستند) استفاده نمایند.
برچسب ها: