هر آنچه باید درباره تزریق آواستین در چشم بدانید
آواستین نام تجاری داروی bevacizumab است که مانع از رشد نمودن سلول های سرطانی در بدن جلوگیری می کند و برای درمان تومورهای مغز و سرطان اندام های مختلف بدن از جمله کلیه، روده، تخمدان و... بکار می رود. درواقع آواستین به عنوان یک داروی ضدسرطان به شمار می رود و همچنین برای درمان بسیاری از بیماری های چشم نیز کاربرد گسترده ای دارد. تزریق آواستین چشم جهت درمان اکثر بیماری های چشم و مشکلات شبکیه مخصوصا افراد دیابتی مورد استفاده قرار گرفته و به کاهش افت دید در این بیماری ها کمک خواهد کرد. امروزه چشم پزشکان از آواستین بهره های فراوانی گرفته و توسط آن از رشد عروق خونی غیرطبیعی در پشت چشم جلوگیری خواهند کرد. این رگ های خونی می توانند نشتی داشته و بر روی بینایی تاثیر بگذارند، باعث از بین رفتن بینایی بخصوص در بیماران دیابتی شوند.
نحوه تزریق آواستین چگونه است؟
برای تزریق آواستین بیمار به اتاق عمل برده شده و پزشک متخصص چشم بدون انجام بیهوشی و تنها با ایجاد بی حسی عملیات مربوطه را به انجام خواهد رساند در نتیجه یک عمل سرپایی و سریع خواهد بود که انتظار می رود فرد طی مدت کوتاهی به فعالیت های روزانه خود بازگردد و دوران نقاهت بلندمدتی را سپری نکند. این تزریق توسط یک سر سوزن بسیار نازک و ظریف صورت می گیرد و با توجه به تشخیص پزشک می تواند طی یک مرحله برای هر دو چشم بیمار و یا با ایجاد چند روز فاصله بین تزریق دو چشم برای چشم دیگر انجام شود. پس از اتمام کار چشم پانسمان خواهد شد.
مراقبت های بعد از تزریق آواستین
- داشتن استراحت و خواب کافی
- تا جای ممکن از موبایل و یا مطالعه کردن طی دو روز اول اجتناب شود تا چشم بتواند استراحت کند و تحت فشار نباشد.
- پس از تزریق آواستین نباید از هیچگونه لوازم آرایشی چشم تا مدتی استفاده نمود.
- تمامی سوابق بیماری فرد بخصوص فشار خون و سکته و داروهایی که فرد از آن ها استفاده می کند و یا هر نوع حساسیتی که دارد حتما باید با پزشک مطرح شده و طبق نظر او بعد از تزریق نیز به مصرف دارو ادامه داد.
- پس از تزریق آواستین باید پانسمان بهتر است حدود چند ساعت روی چشم باقی بماند.
- از رانندگی اجتناب شود.
- از هرگونه مالش یا خاراندن چشم جلوگیری شود.
- از رفتن به استخر و دریا و حتی آب زدن به صورت تا دو روز و یا طبق نظر پزشک خودداری به عمل آید.
- برای معاینات بعدی حتما مجددا در زمان معین به پزشک مراجعه شود.
عوارض تزریق آواستین چیست؟
خوشبختانه بیمار با تزریق آواستین با عوارض خاصی مواجه نخواهد شد. برخی از عوارض مانند درد جزئی در ناحیه تزریق، حالت تهوع، سردرد خفیف، ریزش اشک، قرمزی چشم، ایجاد خونریزی یا پارگی در شبکیه که به ندرت اتفاق می افتد می تواند مشاهده شود. در اکثر موارد عارضه قابل توجهی پیش نخواهد آمد. افرادی که به بیماری های چشمی دچار هستند و پزشک تشخیص داده است که نیازمند تزریق آواستین می باشند باید حتما طی مراجعات منظم تزریق را انجام دهند تا چشم بیش از این درگیر نشود چرا که به راحتی کم شدن دید و در نهایت کوری حاصل خواهد شد. در این بین بیماران دیابتی باید اهمیت بیشتری به سلامت چشم خود دهند زیرا بیش از سایر بیماران در معرض خطر قرار دارند.
برچسب ها: